curatenie in profunzime Acasa | Harta site | Cariere    
servicii profesionale de curatenie si intretinere civila si industriala
Recomanda site-ul:
NEWSLETTER:
curatenie

Alege un serviciu:

Garantia lucrarilor
Garantam orice contract semnat cu polita de asigurare de 1 milion de EURO.
Servicii adiacente
   Alpinism utilitar
   Dezinsectie
   Deratizare
   Dezinfectie
   Constructii civile si ind.
   Amenajari interioare
     Noutati:
     Promotii:
Certificari:

 ISO 9001 : 2008
ISO 14001 : 2004
OHSAS 18001: 2007
NCAGE
Marca inregistrata

Biroul de presa » Responsabilitatea sociala corporativa (CSR) » Impreuna pentru un parteneriat VERDE

 

 

Cauza sociala

…din respect pentru natura

 

Oxigenul care inseamna viata, hrana si o locuinta…iata 3 lucruri fundamentale fara de care, nu putem supravietui si pe care natura ni le ofera, fara a primi nimic in schimb…insa pana cand?

 

Cu totii cunoastem privilegiile pe care ni le ofera, de exemplu, prezenta copacilor in mediul in care traim, dar de putine ori ne-am intrebat cat de mare este impactul pe care aceste plante viguroase si statornice il au asupra vietii noastre de zi cu zi si, mai ales, asupra sanatatii noastre. Starea noastra de bine, starea generala fizica si cea psihica, depind in mare masura si de felul in care relationam zinic cu natura.

Odata cu trecerea timpului omul si-a lasat amprenta in toate mediile naturale, prin interventiile sale distructive, uitand sa puna ceva in loc. Revolutia economica a adus un nivel de trai mai ridicat, insa cu sacrificii imense din partea mediului natural, care are tot mai mult de suferit. Natura ne-a oferit bogatii si resurse greu de masurat, pe care cu aviditate am exploatat-o, fara sa ne imaginam ca am putea ajunge vreodata la fundul sacului si ca nepasarea noastra poate sa ne arunce in vremuri pline de intuneric si lipsuri vitale. Activitatile omului necontrolate, fara simt de raspundere, au dezlantuit fenomene catastrofale cu care natura ne previne ca viata tuturor poate deveni un calvar.

 

Lacomia noastra pentru terenuri mai mari, indiferent de pozitia geofizica, sau lipsa de discernamant in taierea copacilor au croit un nou aspect naturii si au stricat un echilibru natural ducand la o harta noua, artificial faurita, dar care nu mai apara interesele locuitorilor acestui pamant, ci a unor individualitati.

 

Indiferent de eticheta sociala a fiecaruia dintre noi, toti ne dorim sa crestem si sa ne dezvoltam intr-un mediu sanatos, insa uitam sa oferim inapoi celei care indurat, de-a lungul timpului, numeroase acte de vitregie, din partea noastra.

Intrucat respectul reprezinta o caracteristica definitorie a intregii echipe, respectiv a fiecarui membru Grup DEEP SERV G.I.E., nu am putut ramane indiferenti, implicit complici, la aceasta inconstienta globala, asa ca am decis sa adaugam pe lista noastra de prioritati proiectele ecologice

 

Prin urmare, trebuie sa invatam sa oferim inapoi naturii, macar o particica din ce ne-a oferit ea noua si continua sa ne ofere, sa invatam a respecta mediul inconjurator, pe cei din jurul nostru si pe noi insine. Care este momentul cel mai potrivit pentru a planta un copac? “Momentul cel mai oportun pentru a planta un copac a fost acum 20 de ani…Momentul cel mai bun de acum incolo este sa il plantam acum”, spune un binecunoscut proverb chinez.


E timpul sa ne gandim serios la educatia generatiei urmatoare si sa gasim o cale prin care sa-i invatam pe cei care ne urmeaza sa respecte, sa pastreze natura si sa o protejeze mai mult decat noi.

 

 

Desfasurarea proiectului

 

Joi, 08 aprilie 2010, ne-am adunat fortele si am desfasurat prima actiune din cadrul proiectului „Impreuna pentru un parteneriat VERDE”, un proiect de anvergura, ce are ca scop responsabilizarea, in ceea ce priveste problemele grave de mediu existente si tratate cu superficialitate, de multi dintre noi.

 

In cadrul primei actiuni, sub emblema campaniei initiate de grupul nostru de companii, Grup DEEP SERV G.I.E., ne-am adunat 20 de voluntari, inclusiv dl. Marian Spinu, presedintele grupului si dl. Nicu Dragomir, administratorul companiei membre Deep Serv si impreuna cu sprijinul reprezentantilor Ocolului Silvic Vrancea, am acoperit, cu arbori, un hectar de pamant, in padurea de la marginea comunei Vadu Rosca.

 

In ciuda efortului fizic, buna dispozitie si munca in echipa au caracterizat actiunea, fiecare membru pastrand, pana la final, zambetul pe buze. Satisfactia pe care ti-o ofera implicarea intr-un astfel de parteneriat nu poate fi comparata sau cuantificata.

 

 

Prin urmare, dl. Marian Spinu, presedintele Grup DEEP SERV G.I.E., initiatorul acestei campanii de responsabilizare, lanseaza o invitatie deschisa tuturor ce doresc sa ni se alature: „Indiferent de contextul economic, social sau politic, natura ne-a oferit, tuturor, oportunităţi nemarginite; consider ca a venit momentul, ca fiecare dintre noi sa facem tot ceea ce ne sta in putinta, pentru a proteja aceasta sursa darnica, insa limitata, de bogatii, de tot felul. Am invatat ca fie business sau viata de zi cu zi, daca nu construiesti pe temelii sanatoase si nu intretii permanent ceea ce ai construit, nimic nu va dura. Avem nevoie de business-uri, trupuri si mentalitati sanatoase, dar nu in ultimul rand, de un mediu sanatos. Dorim sa transmitem, pe aceasta cale, un mesaj de responsabilizare catre toate companiile sau persoanele fizice, pentru a ni se alatura acestei initiative si a lupta impreuna, pentru un parteneriat VERDE.”...vezi articol presa Monitorul de Vrancea.

 

Poza echipa Grup DEEP SERV G.I.E._Impreuna pentru un parteneriat VERDE_actiunea impadurirea la Vadu Rosca

Galerie imagini!

Impreuna pentru un parteriat VERDE

Vadu Rosca

 

Trebuie sa constientizam ca indiferenta ne face complici la distrugerea necontrolata si continua a naturii, implicit a noastra, a tuturor.


Grup_DEEP_SERV_GIE_CSR


Click aici! pentru a doua initiativa din cadrul proiectului "Impreuna pentru un parteneriat VERDE", initiat de grupul nostru de companii...

 


 

DEEP SERV - membra a
 
Web Design & Branding: Media AD Matters